Prijava

Vaša prijava

Vaš auto nije ugodan oku? Evo gdje vas policija može poslati!


Nakon različitih akcija kontrole, od alkohola, droga, brzine, do vezanja suvozača na stražnjem sjedalu, plavci će sada promatrati i izgled vašeg vozila. Ako im ono baš neće biti po volji, poslat će ga na izvanredan tehnički pregled! No, krenimo ispočetka.

U ponedjeljak od 7 do 15 sati, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se Akcija Nadzor tehničke ispravnosti vozila. Tijekom Akcije sva neregistrirana, neosigurana i tehnički nepregledana i neispravna vozila bit će isključena iz prometa i osim prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole preko 30 dana, bit će pokrenut i prekršajni postupak zbog nepoštivanja odredbi Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Na izvanredan tehnički pregled!

Nadzirat će se vozila koja su vizualno loše održavana, ali i sva ostala vozila prema procjeni policijskih službenika. U slučaju sumnje u neispravnost vozila – opasnog za sigurnost cestovnog prometa na onim sklopovima vozila na kojima se mora obaviti kontrola ili mjerenje pomoću instrumenata koji nisu dostupni na mjestu nadzora, uz dogovor s nadzornikom tehničke ispravnosti, policijski službenici dopratit će vozilo u stanicu za tehnički pregled gdje će na vozilu biti obavljen izvanredni tehnički pregled.

Iz policije ističu kako je cilj akcije povećati sigurnost svih sudionika u prometu i spriječiti sudjelovanje vozila u prometu koja nisu tehnički ispravna i adekvatno osigurana.