Prijava

Vaša prijava

Predstavljen Program za mlade


Završna konferencija projekta „Mladi u fokusu“ ne znači nikako kraj, već početak razdoblja od 2016. – 2018. u kojem će se intenzivno raditi s mladima i za mlade.

Naime, prije 14 mjeseci suradnjom dvaju Upravnih odjela Grada Velike Gorice – Upravnim odjelom za predškolski odgoj, školstvo i šport te Upravnim odjelom za poduzetništvo, investicije i fondove EU započelo je stvaranje Programa za mlade a sam projekt dobio je naziv „Mladi u fokusu“. U ovom razdoblju napravljene su ankete, provedena su istraživanja o problemima i potrebama mladih u Velikoj Gorici, održane su razne edukacije i radionice, promocije i sl., da bi na kraju cijeli taj projekt i program bio predstavljen na današnjoj konferenciji.

Opći cilj Programa za mlade Grada Velike Gorice je osigurati kvalitetniji i sadržajniji život mladih u gradu i to kroz međusobnu suradnju predstavnika lokalne vlasti, lokalnih dionika i predstavnika mladih. Inače, sam Program je koncipiran kroz 9 specifičnih ciljeva koji se odnose na 21 mjeru koje se planiraju provesti kroz 83 aktivnosti. Za početak, planira se osnivanje Povjerenstva za provedbu Programa za mlade čiji će zadatak biti sudjelovanje u provedbi svih mjera i aktivnosti Programa. Između ostalog, cilj im je doprinijeti podizanju informatičke pismenosti među mladima, motivirati i poticati mlade na aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici, osigurati EU sredstva za razvoj studentske infrastrukture u Velikoj Gorici itd.

„Vjerujem da ćemo kroz ove ciljeve i mjere koje smo si zadali, dodatno oplemeniti sadržaj za mlade na području grada Velike Gorice“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, te dodao kako cijeli projekt i Program imaju punu podršku gradonačelnika ali i samog Grada.

„Smisao cijelog Programa je da svi mladi pronađu sebe ovdje. Bez obzira na poglede, obzore i interese. Nadamo se da će većina mladih Velikgoričana sudjelovati u ovome i da će biti obogaćeni za nova iskustva i nove poglede na život, da shvate različitost. Ako naučimo mlade toleranciji, modernom, plemenitom i dobrom razmišljanju, napravili smo puno, a osobito ako ispunimo 70% ovog Programa“ – istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar.

Na projektu Mladi u fokusu sudjelovali su svi dionici lokalnog partnerstva na čelu s gradom Velikom Goricom, kao i dvije partnerske udruge, Gorička Alternativna Scena i Udruga Mozaik. Vrijednost projekta je nepunih 139.000 kn. S 51 % financiralo ga je Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Velika Gorica s 49 posto.

Više informacija o projektu i Programu djelovanja potražite na www.mladiufokusu.com

Galerija fotografija: