Prijava

Vaša prijava

Obnovljeno krovište crkve u Ščitarjevu


Prva faza radova na crkvi Svetog Martina u Ščitarjevu je gotova i to zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici, Županiji, ali i samim župljanima.

„Zanimalo nas je hoćemo li do kraja ove građevinske sezone, odnosno godine, uspjeti sanirati krov i evo zahvaljujući jako dobrom i kvalitetnom izvođaču radova, stalnoj brizi župnika i Vijeća mjesnog odbora, radovi su završeni“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Zasad je u obnovu uloženo oko 300 tisuća kuna, a najvećim dijelom troškove radova je pokrio sam Grad. Unatrag dvije godine srušeni su borovi visoki 17 metara koji su jednim dijelom bili uzrok velike vlage na objektu crkve. Ove godine riješen je problem krovišta koje je bilo u stanju raspadanja, pa je time crkva zaštićena od propadanja.

„U planu je za iduću godinu i obnova fasade, promjena tornja kao i osvjetljenje cijele crkve s vanjske strane tako da bi ona bila ukras našeg mjesta i da se vidi izdaleka“- rekao je župnik Stjepan Tenšek. Inače, ova župa broji 900 župljana koji su se rado uključili u obnovu crkve.

Predsjednik Mjesnog odbora Ščitarjevo, dr. Stjepan Zagorac, podsjetio je da se na obnovi radilo i prije. Obnovljeno je krovište i fasada na župnom dvoru, a vrijednost radova je 200 tisuća kuna. Također, obnovljen je i zid oko crkve koji datira još iz 18. stoljeća.
I u ovim obnovama, osim samih mještana, pomogli su i Grad Velika Gorica kao i Ministarstvo regionalnog razvoja.

Galerija fotografija: