Prijava

Vaša prijava

Izgradnja rotora na proljeće, u gradu napokon dvosmjerni promet


Na proljeće kreće izgradnja dvaju rotora koji će u centru Velike Gorici vozačima omogućiti bržu i sigurniju vožnju, ali i dvosmjerno prometovanje u gradu. U prvoj fazi dobit ćemo rotor kod zgrade Euroherca, a nakon njega i onaj kod Pivnice Turopolje.

„Pripremni radovi za rotor kod Euroherca kreću na proljeće, dok će oni najintenzivniji početi krajem školske godine. Rok izgradnje je 60 dana, tako da bi u funkciji trebao biti po povratku djece u školu. Javni prijevoz za vrijeme izgradnje rotora odvijat će se Zagrebačkom ulicom, zatim će kretati desno kod Pivnice i vratiti se na postojeću trasu“, kazao je pročelnik gradskog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.

Vrijednost rotora je 3,6 milijuna kuna, a u cijenu je uključena i izmjena svih instalacija, vode i kanalizacije te postavljanje javne rasvjete.

A što će to značiti konkretno u prometu, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

„Dobit ćemo mogućnost da po dvosmjernom prometu iz svih smjerova idemo svugdje. Naši sugrađani koji su dolazili Kolarevom ulicom iz smjera juga do zgrade Euroherca, odnosno robne kuće, a da bi došli do Doma zdravlja više neće morati kružiti okolo, nego će moći odmah kod Euroherca skrenuti lijevo, doći do Doma zdravlja ili produžiti dalje u smjeru Zagreba“, rekao je Barišić.

Drugi rotor nalazit će se kod Pivnice Turopolje, koji će smireni dvosmjerni promet omogućiti od Sisačke ulice pa sve do Podbrežnice. Kompletni projekt izgradnje rotora trebao bi biti završen u roku četiri godine.

Rotori bi trebali pružiti veću sigurnost za sve sudionike u prometu, osobito za pješake i bicikliste. S druge strane, bit će više alternativnih pravaca koji će bolje povezivati sva gorička naselja.

Galerija fotografija: