Prijava

Vaša prijava

FOTO U Velikoj Gorici se glasuje na 66 biračkih mjesta


Dan je kada hrvatski državljani s pravom glasa odlučuju kome će u ruke dati svoje povjerenje, možemo reći i sudbinu u naredne četiri godine. Na području Velike Gorice u 7 sati otvoreno je 66 biračkih mjesta, među kojima je jedno i u Kaznionici i Odgojnom zavodu Turopolje. Do 11,30 sati je u 6. izbornoj jedinici glasovalo 22,21% birača. Građani prvi put na parlamentarnim izborima imaju pravo iskoristiti preferencijalni glas i osim željene liste svoj glas mogu dati jednom kandidatu s te iste liste. To je najjednostavnije učiniti tako da se zaokruži samo jedna lista i samo jedan kandidat s te liste. Možete, međutim, zaokružiti i samo jednog kandidata te će listić biti valjan, a glas dobiti i kandidat i njegova lista.

Predizborna kampanja trajala je vrlo kratko, koja retorika se koristila i što je sve izgovoreno iz tabora najvećih stranaka u državi, i bolje da je što prije završila, reći će mnogi. Koliko će ta buka i galama, a koliko izborni programi i povjerenje građana utjecati na krajnji rezultat znat ćemo već večeras.

Iskoristite svoje pravo glasa i otiđite na izbore najkasnije do 19 sati, kada se i zatvaraju sva biračka mjesta u Republici Hrvatskoj.

Galerija fotografija: