Prijava

Vaša prijava

FOTO Poludjeli za igricama: Najveći gamerski sajam u regiji privukao i Goričane


Ovogodišnji Reboot infoGamer u svojoj četvrtoj godini održavanja ponovno ruši rekorde te iz najvećeg sajma videoigara u jugoistočnoj Europi postaje jedan od najvećih u Europi. Sajam se od srijede održava na Zagrebačkom velesajmu, a do nedjelje će na njemu biti predstavljene najnovije igre, gaming hardveri, veliki eSports turniri, gaming merchandise te analogne igre i turniri.

„Ovdje mi je zakon zato što na licu mjesta mogu isprobati sve najnovije stvari u gaming svijetu, kao što su igrice, gadgeti i konzole. Jedna cijela dvorana posvećena je indie game developerima iz čitave Europe i regije“, ispričao nam je Ivan iz Velike Gorice, koji je strastveni gamer, baš poput njegovog starijeg brata Josipa.

„Meni je zanimljivo to što će na sajmu gostovati regionalni edukatori koji se bave usmjeravanjem mladih ljudi za zapošljavanje u jednoj od najbrže rastućih kreativno zabavnih industrija današnjice – games industriji.“, dodao je Josip.

Voditelj sajma Bojan Markov posebno izdvaja veliki community event koji će tijekom vikenda okupiti destak najvećih community imena iz domene gaming video blogginga, streaminga te youtubinga. Procjenjuje kako će sajam posjetiti više od 50.000 posjetitelja koji će imati priliku upoznati više od 500 igraćih jedinica.

„Očekuje se da će četvrto izdanje Reboot InfoGamera srušiti sve rekorde. Sajam je prerastao svojom veličinom i internacionalnom reputacijom sve regionalne okvire i ubraja se u jedan od najvećih gaming sajmova u Europi. Jednostavno vrvi zaljubljenicima u igrice i u sve što prati tu industriju. U paviljonima 8, 8a, 9 i 11A na više od 12.000 četvornih metara izložbenog prostora predstavlja se 100-tinjak izlagača“, rekao je Bojan Markov.

Galerija fotografija: