Prijava

Vaša prijava

Znate li u kakvom je stanju vaš limeni ljubimac?


Kako bi se uopće smjeli uključiti u promet bitno je da imamo tehnički ispravno vozilo, no od jednog do drugog redovnog tehničkog pregleda prođe cijela godina, a ako ne provjeravamo ispravnost svojeg vozila može se dogoditi da u jednom periodu vozimo tehnički neispravno vozilo što izravno ugrožava nas same, ali i ostale sudionike u prometu.

Iz tog razloga, svake godine Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila provode preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila. Jedna od njih počinje 23. i traje sve do 28.studenog.

A što to zapravo znači? Vozači mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled gdje će djelatnici besplatno pregledati osnovne sklopove bitne za sigurnu vožnju.

Cilj ove akcije je potaknuti vozače na kontroliranje ispravnosti vozila, kako bi se smanjio broj nesreća uzrokovan tehničkom neispravnošću. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.