Prijava

Vaša prijava

Zasjeda velikogoričko Gradsko vijeće


Gradsko vijeće 03-12-2015 (3)
Najzanimljivija točka današnje sijednice Gradskog vijeća Velike Gorice je rebalans proračuna kojim se planirana proračunska sredstva za 2015. godinu smanjuju za 2.8% odnosno nešto manje od 10 mil. Kn. Aktualni sat prošao je mirno a najzanimljivija pitanja bila su vezana uz dodjelu gradskih stanova (Luketa), rasvjeti uz gradski stadion odnosno na prometnici prema Plesu (Šeravić), te planovima uređenja ŠRC-a Velika Mlaka (Mihalj). Nakon aktualnog sata Vijeće je raspravljalo o izvješću gradonačelnika do 30.06., a istom se ne glasa već ga Vijeće isključivo prima na znanje.

U prijedlogu rebalansa proračuna grada gradonačelnik Barišić je u svojem obrazloženju naglasio kako je grad Velika Gorica dovršio sve svoje kapitalne objekte koji su bili i planirani u ovoj godini, a da će posljednji (sportska dvorana škole u Novom Čiču), biti dovršen i otvoren do kraja prosinca.

Gradsko vijeće 03-12-2015 (2)
Vijećnik SDP-a Damir Šimunić, osvrnuo se na svibanjsku sjednicu vijeća u kojoj je u izmjenama proračuna najavljen ambiciozniji proračun. Šimunić je napomenuo kako se oko sadašnjeg smanjenja proračuna treba postaviti pitanje preglomazne gradske administracije. I ovaj puta je Šimunić dotaknuo problematiku održavanja nerazvrstanih cesta, a zbog umanjivanje stavke proračuna za održavanje istih. Šimunić je na kraju konstatirao kako ovakav prijedlog rebalansa klub SDP-a ne može prihvatiti.

U raspravi su sudjelovali i ostali vijećnici i dok je Darko Stanilović kritizirao kašnjenje rata sportašima koje se isplaćuju desetak dana kasnije od onoga što je bila dosadašnja praksa. Vijećnik HDZ-a Pavišić je spomenuo kako je u svim sredinama gdje su izgrađeni objekti povećan standard građana, a kritički se osvrnuo na pretjerana ulaganja u sportske objekte i potkrovlja nogometnih klubova spomenuvši primjer istog na Udarniku uz konstataciju kako takvi objekti u konačnici zjape prazni i da novac treba racionalnije trošiti.

Gradsko vijeće 03-12-2015 (5)
Zamjenik gradonačelnika Kolarec replicirao je Staniloviću kako grad Velika Gorica uvijek vrši isplatu sredstava namijenjenih sportašima u prvih pet do šest dana tekućeg mjeseca unaprijed, na što je Stanilović replicirao kako je onda očito problem na Zajednici koja ne isplaćuje sredstva na vrijeme, sudeći po posljednjim reakcijama nogometnih klubova na posljednjem skupu unutar NS Velike Gorice.

Vijećnik HNS-a Pero Josipović u svojem izlaganju kritizirao je javnu upravu koja je po njemu neučinkovita, kao što je kritizirao ulaganje više od 50% sredstava navodno predviđenih za održavanje nerazvrstanih cesta u ovoj godini, a koja su preusmjerena u Gradiće.

Predsjednik vijeća Tomo Vidović u svojoj diskusiji osvrnuo se na novo prometno rješenje u Velikoj Gorici smatrajući kako ima nekoliko primjedbi unutar iste, na što se nadovezao vijećnik Josipović te spomenuo kako rotor kod Euroherca nije kvalitetno prometno rješenje za naš grad te da će uvođenje dvosmjernog prometa u ulici Ljudevita Posavskog napraviti više štete nego koristi gradskoj prometnoj infrastrukturi.

Prijedlog rebalansa je usvojen sa 19 glasova za, 7 protiv i 2 suzdržana glasa.

Velikogoričko gradsko vijeće usvojilo je prijedlog za dodjelu nagrada grada Velike Gorice.