Prijava

Vaša prijava

OSS Buševec vodi na glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije


Ogranak Seljačke sloge Buševec već 20 godina uljepšava ovo predblagdansko vrijeme svojim Božićnim koncertima. Vokalna sekcija koncerte izvodi od 1995 godine, a s njima su nastupali diljem Lijepe naše kao i izvan nje.

„Bavljenje kulturom skoro cijelo stoljeće, očuvanje tradicije i baštine našeg naroda i odgajanje mlađih generacija u duhu poštivanja te tradicije, osnovni su ciljevi našeg rada i postojanja.“ – kažu iz Ogranka.

Do sada su izdali dva nosača zvuka s božićnim pjesmama, a to su „Poslunete dušice“ i najnoviji „Ta zvezda nam je izišla“ čija će promocija biti u nedjelju. Na novom CD-u nalazi se 13 pjesama koje slušatelja vode na pravo glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije.

Uz promociju CD-a, Ogrankaši su ove godine pripremili nešto sasvim novo i posebno. Radi se o božićnom prikazanju za folklorni zbor i orkestar Tomislava Uhlika pod nazivom „Narodil se mladi kralj“. Sve će to scenski popratiti i najmlađi buševski folkloraši, a imate priliku i razgledati izložbu Božidara Škofača čija slika krasi naslovnicu Ogrankovog CD-a.

Ovim svečanim programom, osim 20. obljetnice izvođenja božićnih koncerata, proslavit će se i 20. rođendan Grada Velika Gorica. Nakon koncerta domaćini će vas počastiti kuhanim vinom i domaćim kolačima. Božićni koncert Ogranka Seljačke sloge Buševec je u nedjelju u crkvi Sv. Ivana Krstitelja od 19,30 sati.

„Dođite i podijelite zajedno s nama radost Božića.“ – pozivaju Ogrankaši.