Prijava

Vaša prijava

Evo kakvo nas vrijeme očekuje na Badnjak i za Božić


Ove godine nećemo uživati u bijelom Božiću, već naprotiv, sijat će nam sunce, ali manje nego danas. Ipak, blagdansko vrijeme proći će u znaku iznadprosječno toplog vremena za ovo doba godine. Biometeorološka prognoza bit će povoljna i unatoč južini, kažu iz Crometeo tima.

“I na Badnjak će postojati mogućnost za sunčana razdoblja. Najviša dnevna temperatura većinom od 6 do 12°C, ovisno o količini sunca. Ipak je to ugodan i zdrav dan jer će biometeorološka situacija biti povoljna, a bit će možda i sunca. Lagana južina ne bi trebala nikome zasmetati. Na Badnju noć nema snježnih pahulja, vrijeme bi trebalo biti suho i mirno, a mjestimice može biti magle“, ističu prognostičari.

Slično vrijeme nas očekuje i u petak, na sam Božić. Ujutro mjestimice magla i niska naoblaka, a zatim su tijekom dana moguća i sunčana razdoblja. Niski se oblaci, međutim, ponegdje mogu zadržati cijeli dan. Puhat će slab vjetar, jutarnja temperatura bit će oko nule, a dnevna između 4 i 9 stupnjeva. 

foto: Crometeo tim

“Pitanje je koliko će krajem tjedna biti sunca jer je velika mogućnost da se ponovno uspostavi tzv temperaturna inverzija. To je pojava kad su naši nizinski krajevi pod maglom i oblacima, a samim time je i temperatura niža. U tim situacijama na Jadranu i u planinama uživaju u lijepom i sunčanijem vremenu. Ako se uspostavi magleni sloj onda će možda biti dosta hladno uz temperaturu zraka oko nule. Ako se u nekom danu razvedri i pojavi se sunce onda možemo računati na malo toplije vrijeme tijekom dana”, napomenuli su iz Crometeo tima, najavljujući kako će se i početkom tjedna vjerojatno nastaviti stabilno i suho vrijeme.

Bijeli Božić neće imati čak ni planinski krajevi Hrvatske što je rijetkost”, dodali su prognostičari Crometeo tima.


Sretan Božić