Prijava

Vaša prijava

Večeras 150. izdanje Matičinog četvrtka


Na prvom ovogodišnjem Matičinom četvrtku, njezinom 150. izdanju, večeras će se govoriti o odustajanju od preseljenja Dječje bolnice Zagreb u Klaićevoj ulici na novu lokaciju i tek djelomičnim preuređenjima pojedinih odjela te proširenjima kapaciteta bolnice.

“Cilj projekta je adekvatnija skrb o malim bolesnicima, s naglaskom na mogućnosti boravka jednog od roditelja sa svojim djetetom za vrijeme njegova boravka u bolnici, što će biti korisno i za emocionalnu i za zdravstvenu dobrobit djeteta, ali i cijele obitelji”, najavila je voditeljica Matičinih četvrtaka Zdenka Mlinar. Predavanje će održati arhitekt i projektant Ivica Leder te gošća Tajana Ivić.

U zadatku su postavljeni arhitektonski izazovi, s obzirom na zaštitu spomeničke baštine postojećih zgrada i kronični manjak prostora i financijskih sredstava, s jedne, i na potrebu stvaranja suvremenog, funkcionalnog i ugodnog prostora za najosjetljiviju skupinu populacije, s druge strane.

“Pokušaj je ovo da se dodir djeteta i bolnice učini što manje stresnim i ako je to uopće moguće, poticajnim i zanimljivim”, dodala je Mlinar.

Matičin četvrtak je večeras u Muzeju Turopolja od 19 sati.

The post Večeras 150. izdanje Matičinog četvrtka appeared first on cityportal.hr.


U nedjelju nam dolazi Peća