Prijava

Vaša prijava

Hoćete li se i vi priključiti akciji i ugasiti svjetlo?


Prošlu godinu pamtimo kao najtopliju u povijesti, za što stručnjaci kažu da nije slučajnost. Kako bi skrenuli pozornost na djelovanje klimatskih promjena, i ove će se godine diljem svijeta provesti akcija “Sat za planet Zemlju“. Svjetska organizacija za zaštitu prirode poziva ljude diljem svijeta da postanu dio globalnog pokreta u borbi protiv klimatskih promjena, gašenjem svjetla na sat vremena, ove subote u 20,30 sati.

 

Petra Gojić Petrač iz World Wildlife Fund Adria, napominje kako je akcija pokrenuta prije 10 godina s ciljem podizanja svijesti o štetnosti klimatskih promjena.

 

“U tom trenutku u akciji je sudjelovao samo jedan grad. U pitanju je Sidney, od kuda je i sve počelo. Vrlo brzo, to je postala najveća volonterska akcija na svijetu. Njoj se u međuvremenu priključilo mnoštvo ljudi u preko 7000 gradova”, kazala je Gojić Petrač za City radio.

 

U Hrvatskoj je prošle godine svjetla na svojim gradskim znamenitostima ili trgovima ugasilo 56 gradova, a ove je godine sudjelovanje u akciji najavilo 60-setak gradova. Tako će u subotu od 20,30 sati biti zamračena Zagrebačka katedrala, Medvedgrad, središte Krapine, te Splitska i Zadarska riva. Sudjelovati možete i vi, gašenjem svjetala u svojim domovima i time dati vlastiti doprinos očuvanju našeg planeta.


Mladi Goričan Bruno Banfić pjevao u prepunoj Areni

XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika