Prijava

Vaša prijava

Je li vaše zemljište u zoni gradnje doznajte putem WEB GIS preglednika


Kako bi se potaknulo korištenje javno dostupnih podataka, Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije predstavio je svoj „Informacijski sustav prostornog uređenja“. Građani od sada mogu dobiti uvid u sve razine prostornih planova koji su važeći na njihovom području.

 

„Od državnih planova, znači parkova prirode koje imamo u županiji, preko županijskog prostornog plana, prostornih planova gradova i općina, do generalnih urbanističkih planovi. Dakle, ako nekoga zanima je li njegova čestica u građevinskom području ili u blizini zaštićenog dijela prirode, on to može pogledati na internetskim stranicama“, pojasnila je ravnateljica Zavoda Željka Kučinić.

 

foto: Miljenko Milanović

Sad imamo sve na jednom mjestu, više nećemo trebati tražiti podatke po ormarima. Planovi se nalaze u koordinacijskom sustavu i do njih možemo doći u svakome trenutku, dodala je Kučinić.

 

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Upravnih odjela i Javnih ustanova koji u svojem radu koriste prostorno plansku dokumentaciju, a među njima i velikogorička pročelnica Zdenka Cvahte.

 

„Jako su nam korisni takvi podaci koji se nalaze na jednome mjestu i do kojih se može doći u kratko vrijeme. Važno je to što su ažurirani, tim više su dobrodošli“, napomenula je Cvahte.

 

WEB GIS preglednici prostornih planova nalaze se web stranici županijskog Zavoda za prostorno uređenje.