Prijava

Vaša prijava

Učenička zadruga Breza najbolja na Smotri Zagrebačke županije


Učenici Osnovne škole Nikole Hribara iz Učeničke zadruge Breza osvojili su najviše bodova Stručnog povjerenstva i tako odnijeli pobjedu sa Smotre učeničkih zadruga Zagrebačke županije. U Šenkovcu kraj Zaprešića predstavili su rukotvorine na temu “Mirisi i zvukovi livade”.

 

„Čovjeka treba podsjetiti kako bi trebao čuvati okoliš i prirodu, a mali stanovnici livade poput pčela, leptira, paukova i mrava velika su karika u prirodnom lancu“, objasnila je Erika iz Osnovne škole Nikole Hribara.

Smotra učeničkih zadruga (4)

 

Svoje proizvode na Smotri su prezentirale 22 učeničke zadruge Zagrebačke županije, a među njima i četiri goričke. No, jedino će Breza od Goričana na Državnu smotru učeničkih zadruga.

 

“Vidim da su naši zadrugari vrlo ozbiljno prionuli poslu, da su njihovi proizvodi izuzetne kvalitete i vrijednosti, uporabne i ukrasne. To svoje zadrugarstvo pretvaraju u male obrte i oni se pretvaraju u male poduzetnike što nam je izuzetno važno za neku našu bolju i sretniju budućnost”, rekla je Darinka Balen iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije.

Smotra učeničkih zadruga (2)