Prijava

Vaša prijava

Goričanima se računi za grijanje smanjuju za 50 posto?


Nakon jučerašnjeg sastanka Grada i HEP-Toplinarstva, na kojem se razgovaralo o načinima smanjenja cijene grijanja u Velikoj Gorici, gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je kako se razgovori s tom tvrtkom nastavljaju. Grad, naime, odlučuje hoće li Velikogoričani imati vlastiti sustav grijanja ili se spojiti sa onim iz Zagreba.

 

“To su opcije o kojima ćemo razgovarati. Radimo iz dana u dan na tome da grijanje bude efikasnije, jeftinije, a da nam zgrade budu energetski učinkovitije. Vrlo brzo ćemo doći do dugoročnog rješenja”, kazao je gradonačelnik.

 

Nekoliko je idejnih projekata koje je HEP Toplinarstvo predložilo na sastanku, rekao je direktor Gradskog stambenog gospodarstva Tomislav Landeka.

 

“Oni su u fazi idejnih rješenja za Veliku Goricu. U načelu se radi o spajanju centralnog toplinskog sustava Gorice sa gradom Zagrebom. To je jedna od ideja teška 35 milijuna eura i dugoročni projekt na kojem se oni planiraju bazirati. Druga opcija je centralizacija toplinskog sustava unutar grada Velike Gorice, istaknuo je Landeka.

 

U slučaju da Gorica postane dio zagrebačkog sustava grijanja, a s obzirom na razliku u cijeni grijanja dvaju gradova, ušteda bi mogla biti gotovo pedeset posto.