Prijava

Vaša prijava

Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio certifikat kvalitete


Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je certifikat ISO 9001 : 2008 za upravljanje sustavom kvalitete u djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza.
Time je Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije postao drugi zavod u Hrvatskoj, nakon Zavoda Primorsko-goranske županije, koji ima ISO certifikat.

 

„Tijekom uvođenja norme u poslovanje Zavoda postavili smo si određene ciljeve koje želimo postići, standardizirali postupke u osam ispostava Zavoda, uveli niz standardiziranih operativnih postupaka te proveli određene popravne radnje s ciljem još boljeg i kvalitetnijeg poslovanja Zavoda“, rekao je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

 

Gajnik je napomenuo kako Zavod radi u otežanim uvjetima i s nedovoljnim brojem T1 timova i sanitetskog prijevoza, ali da su u prošloj godini uspješno pružili preko 129 tisuća usluga, od čega preko 21.000 na terenu i 32.000 u ambulanti te više od 76.000 sanitetskih prijevoza.

 

“Na sve pružene usluge zaprimili smo manje od 40 pritužbi. Jedan od razloga za relativno mali broj pritužbi je osim stručnog i predanog rada zaposlenika i uvođenje standardiziranih postupaka postupanja“, napomenuo je Gajnik.