Prijava

Vaša prijava

Na Dane kriznog upravljanja u Split stigao i gradonačelnik Barišić


Stalno povećavanje stupnja pripravnosti na krizna stanja i katastrofe od iznimne je važnosti za njihovu prevenciju, a ako se dogode potrebno je brzo postupanje. To traži stalnu edukaciju kadrova, čulo se danas na dvodnevnoj međunarodnoj konferenciji Dani kriznog upravljanja u Splitu, u organizaciji velikogoričkog Veleučilišta.

 

foto: Veleučilište Velika Gorica

 

Tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije, čija je pokroviteljica predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, europsko je sigurnosno okruženje i izazovi. Na konferenciju je stiglo stotinjak stručnih i znanstvenih radova iz desetak europskih zemalja i SAD-a, o čemu je uzvanike upoznao predsjednik Znanstvenog odbora Međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja, dr. sc. Siniša Tatalović.

 

foto: Veleučilište Velika Gorica

 

Dekan Veleučilišta Ivan Toth naglasio je potrebu stalnih istraživanja i razmjena iskustava u čemu je velika važnost i ove već tradicionalne konferencije. Na nju je stigao i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić zajedno sa zamjenikom Ervinom Kolarcom, dajući podršku Veleučilištu u razvoju međunarodnih znanstvenih aktivnosti.