Prijava

Vaša prijava

Jutros u Vukovini uhićen bivši šef krim policije?


U sklopu istrage vezane uz pljačku sjedišta MUP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, policija je jutros u Vukovini pretražila obiteljsku kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije, kojeg, neslužbeno se doznaje, sumnjiče da je otuđio dva kilograma zlata i 280 tisuća eura, javlja tportal.hr

 
Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić najavio je obraćanje javnosti u 14 sati
 

Podsjetimo, 4. travnja upravo iz ureda Željka Dolačkog u zgradi MUP-a ukradeno je dva kilograma zlata i 280.000 eura koji su zaplijenjeni u jednoj policijskoj akciji i koji su ondje čuvani u sefu. U medijima se pisalo da su počinitelj ili više njih ušli su na drugi kat zgrade preko vanjskih požarnih stepenica. Policija u priopćenju navodi da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. Neslužbeno se doznaje da se radi o samom Dolačkom.

 
Osumnjičeni će bit predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.


Akcija "Zelena čistka"