Prijava

Vaša prijava

5. Tour de Tur unatoč lošem vremenu ide svojim tokom


Sivilo se nadvilo nad našim gradom, svi pogledi bili su uprti u nebo, ali kiša nije imala milosti. Sa startom utrke građana,tzv. defileom, startala je i ona. Unatoč tome nije omela ni organizatore 5. Tour de Tura, ali ni one koji su odlučili voziti bicikl ulicama grada. Iako je na startu bilo znatno manje ljudi nego prošle godine, oni najuporniji nisu se dali omesti, odvozili su svoju rutu, i za nešto malo manje od pola sata vratili su se na točku s koje su krenuli – kod Muzeja Turopolja.

 

Tur de Tur 2016 (5)

 

Kako kaže jedan od organizatora Saša Lisec iz Udruge “Zdravi duh”, tih upornih bilo je oko sedamdeset.  „Vrlo sam zadovoljan jer biciklistička kultura u gradu raste. A mi na ovaj način nastojimo stimulirati ljude da se bave nekim sportom, nije nužno biciklizmom. Ova biciklijada je rekreativnog karaktera, iako i unatoč tome svake godine dijelimo simbolične nagrade u obliku pehara. A moram reći da imamo i međunarodni karakter jer nam dolaze biciklisti iz Slovenije i Mađarske.“ – rekao je Lisec.

 

Tur de Tur 2016 (4)

 

Treba istaknuti da prihod od kotizacije ide u humanitarne svrhe, te i to daje poseban značaj ovoj sportskoj manifestaciji.  U nastavku dana očekuju nas još tri utrke Turistička, Pro tourist i XC.Prva će početi u podne, a ukupan broj prijavljenih za sve utrke je 600 biciklista amatera, što je znatno manje nego prošle godine.  Nakon odvoženih utrka, u parku kod Muzeja slijedi sportsko-zabavni program.

 

galerija fotografija