Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija surađivat će s Vojvođanskim Hrvatima


Zamjenik župana Rudolf Vujević primio je na radnom sastanku predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, ujedno i poslanika Narodne skupštine Republike Srbije, Tomislava Žigmanova i predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije Slavena Bačića. Uputili su ga u aktualnosti vezano uz probleme Hrvata u Vojvodini te trenutnom političkom situacijom nakon izbora u Srbiji. Od Zagrebačke županije zatražili su sudjelovanje u manifestacijama Vojvođanskih Hrvata.

 

“S pozicije Zagrebačke županije to pokroviteljstvo nije financijski veliko, ali je bitno da se dođe tamo, da se na takav način i pomogne našim predstavnicima, da im se da na značaju. Pokušat ćemo kao regionalna zajednica pomoći Hrvatima jer znamo da su desetkovani i da ih je vrlo malo ostalo na tom prostoru i svaka pomoć im mje vrlo značajna”, rekao je Rudolf Vujević, zamjenik župana Zagrebačke županije.

 

Na sastanku je dogovoreno kako će se kroz Zajednicu županija, gradova i općina Vojvođanskim Hrvatima otvoriti prostor da se prezentiraju.

 

“S jedne strane pokazuju našem stanovništvu tamo ne samo materijalnu potporu, nego prije svega simboličnu potporu u smislu da nisu zaboravljeni i da doista surađuju s maticom”, rekao je Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije.