Prijava

Vaša prijava

Nacionalne manjine i branitelji tema članova Koordinacije za ljudska prava


Nedavno održana stručna tribina o samoubojstvima hrvatskih branitelja, izazvala je reakciju članova Koordinacije za ljudska prava. Oni su na 10. sjednici donijeli zaključak o organiziranju predavanja ili tribine na tu temu.
 
Marija Ledinski Anić, predsjednica Koordinacije ističe kako je takva situacija dio svih nas i svi mi na neki način moramo dati svoj doprinos. – Posebno mi kao Koordinacija u eventualnim prevencijama takvih nemilih događaja., dodala je Ledinski Anić.
 
Također, raspravljali su i o zaštiti prava nacionalnih manjina kako bi se kroz tribinu upoznali s onime što se dešava u dijelu nacionalnih manjina, jesu li su ugrožena njihova prava te ima li možda loših međusobnih odnosa.
 
-Željeli bi da u Zagrebačkoj županiji preveniramo,svaku situaciju koja bi, eventualno, mogla narušiti sklad suživota nacionalnih manjina i domicilnog stanovništva., istaknula je Anić i dodala kako za sada o tome nema nekih dojava. No, do sazivanja okruglog stola zatražiti će podatke od policije te obrazovnih ustanova kako bi utvrdili ima li problema na toj osnovi.
 
Inače na području Zagrebačke županije zastupljeno je 9 nacionalnih manjina.
 
Uz spomenuto, članovi Koordinacije jednoglasno su usvojili Izvješće o stanju ljudskih prava na području županije te njihovim aktivnostima u 2015 godini.