Prijava

Vaša prijava

Lukavčani tri dana slave Majku Božju Fatimsku


Lukavec danas tradicionalno obilježava Dan Majke Božje Fatimske i Dan mjesta, a proslava će trajati cijelog vikenda. Sve je počelo jutros Danom otvorenih vrata DVD-a Lukavec i pokaznom vježbom izvlačenja stradalih putnika iz automobila.

 

“Upriličena je vježba spašavanja unesrećenih osoba iz prometne nesreće. Na vježbi su bila djeca iz Osnovne škole Eugena Kvaternika i to sva četiri razreda”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Lukavec Darko Stanilović i otkrio kako će proslava izgledati večeras.

 

“U 19 sati je svečana sveta misa, a nakon nje i procesija pod svijećama, u kojoj obilazimo naše sakralne objekte i raspela. Na kraju će uslijediti domijenak u društvenom domu”, kazao je Stilinović.

 

KUD Stari grad Lukavec za sutra priprema koncert duhovno-klasične glazbe na kojem će nastupiti gradski zbor Franje plemenitog Lučića, Lidija Capković Martinek, Jane, KUD Gradići, crkveni zborovi župe Majke Božje Fatimske i umjetnička škola Franje Lučića.

 

“Ako nam vrijeme dopusti, izvođači će biti raspoređeni na više mjesta u krugu dvorca. Nakon najave voditelja, oni bi na različitim mjestima počeli svirati. Na taj način postigli bi jednu mističnu atmosferu“, ističe predsjednik KUD-a Stari grad Lukavec Stjepan Šajnović.

 

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan. Proslava Dana mjesta završava u nedjelju.

 

“Nakon svetih misa u 9 i 11 sati polaganje je vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i NOB-a. Zatim će početi svečana sjednica i domijenak”, dodao je Stanilović pozivajući sve da se pridruže proslavi Dana mjesta Lukavca.

 

foto: Turistička zajednica Velika Gorica
foto: Turistička zajednica Velika Gorica