Prijava

Vaša prijava

Na ‘Čitanju bez korica’ predstavlja se Romana Rožić


Gradska knjižnica nastavlja s ciklusom književnih događanja ‘Čitanje bez korica‘, programom književnih susreta u kojem predstavljaju Velikogoričane koji pišu – za sada izvan korica.

 

U ponedjeljak od 19 sati predstavljaju Romanu Rožić, velikogoričku kazališnu i filmsku redateljicu i scenaristicu, poznatoj po suradnji s amaterskom glumačkom družinom Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge iz Buševca te adaptaciji Kolarove „Breze“ i Orwellove „Živinske farme“.

 

foto: Gradska knjižnica
foto: Gradska knjižnica

Na nedavno održanoj Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije njezina najnovija monodrama „Mala poduzetnica u velikoj blokadi“, nastala u vlastitoj produkciji i u suradnji s glumicom Anom Katulić, osvojila je srca publike pa i izmamila pokoju suzu.

 

Jednako ponekad djeluju i „Razbacana sjećanja…“ – tekstovi o Velikoj Gorici osamdesetih i devedesetih godina, okupljalištima mladih, o prijateljstvima, zajedničkoj svakodnevici u gradu koji tada nije nudio mnogo i o generaciji kojoj je i to bilo dovoljno za stvaranje jedne nezaboravne mladosti.

 

Romana u zadnje vrijeme na Facebook grupi „…ako si i ti iz Velike Gorice“ objavljuje tekstove u kojima se prisjeća mladenačkih dana i svoje generacije.

 

“Ljubav prema pisanju Romane Rožić često ostaje neukoričena – svi oni scenariji, knjige snimanja, redateljske bilješke, pa i web tekstovi – sve se to uglavnom izgubi negdje putem i pretoči u kazališna i filmska ostvarenja, ali ne i u papirnati oblik, i stoga vas pozivamo da nam se pridružite i uživo poslušate raznolike zapise naše svestrane, kreativne i talentirane sugrađanke”, pozvali su iz Gradske knjižnice.

 


RADIONICE OSLIKAVANJA TORBI