Prijava

Vaša prijava

Bez stajanja u čekaonici do kompletne zdravstvene slike!


Sutra počinje šesti po redu Tjedan zdravlja u Velikoj Gorici koji s veseljem čekaju naši sugrađani, kako bi bez čekanja u zagušljivim čekaonicama provjerili svoje zdravlje ili dobili od stručnjaka odgovore na pitanja o svojim tegobama. Punkt gdje će spremno čekati liječnici, stručnjaci ili voditelji udruga bit će postavljen na tržnom centru, a trajat će do 11. lipnja.
 
„Svaki dan će biti posvećen određenom zdravstvenom problemu. Prioritet je, neke teme od javno zdravstvenog interesa iz ambulante prebaciti ‘na ulicu’, kako bi bile dostupnije građanima. Nije dovoljan taj jedan tjedan godišnje za sve zdravstvene probleme, no smatramo da je to zgodno mjesto prije dolaska ljeta i godišnjih odmora gdje se može provjeriti zdravstveno stanje.“ – smatra voditelj velikogoričke ispostave Doma zdravlja dr. Stjepan Zagorac.
 
Naš najveći organ treba posebnu pažnju
 
Tako će ponedjeljak biti posvećen zdravlju kože. Stručnjakinju za dermatologiju i venerologiju Vesnu Magdić Jelavić moći ćete pitati sve o promjenama na koži, madežima, pigmentaciji ili sunčanju. U utorak će se naglasak staviti na plućne bolesti, a moći ćete obaviti spirometriju. Priliku za besplatno mjerenje oštrine očnog vida i tlaka imat ćete u srijedu uz stručnjake iz Veleučilišta Velike Gorice. „ Udruga Hepatos je po prvi puta gost ove tradicionalne manifestacije a sugrađani će se moći testirati na hepatitis C. Doktor Tvrtko Pervan iz Zavoda za javno zdravstvo očitat će nalaze iz kapilarne krvi. Svatko od nas može biti nosioc hepatitisa C a da to ne znamo. Stoga je ovaj test važan, kako zbog širenja bolesti tako i zbog vlastitog liječenja.“ – upozorava Zagorac.
U petak će se predstaviti Ljekarne Zagrebačke županije, a završnog dana, u subotu na red će doći interna medicina i udruga VG Dijabetičar.
 
Ovu manifestaciju organiziraju Dom zdravlja Zagrebačke županije, Zavod za javno zdravstvo i Ljekarne Zagrebačke županije.