Prijava

Vaša prijava

FOTO Kid’s day okupio mališane na ‘Malim olimpijskim igrama’


Kurilovec je poslijepodne bio prepun djece, goričkih predškolaca i učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Na ‘Malim olimpijskim igrama’ u Sportskom rekreacijskom centru mališani su pokazivali svoje vještine u nogometu, rukometu, atletici, gimnastici i borilačkim sportovima. Time su ujedno i proslavili kraj školske godine.

 

Kid's day (26)

 

 „Htjeli smo napraviti jedan mali Kid’s day za klince da osjete kako je to kad počinju ljetni praznici, a završava škola sa sportskim aktivnostima. Time želimo pokazati što sve djeca ovdje mogu trenirati i da ih pozovemo da nam se pridruže u idućoj sezoni“, kaže predsjednik Kluba ‘NK Udarnik’ Filip Gabelica.

 

Malim sportašima nije bilo teško u 90 minuta proći kroz 10 zahtjevnih ‘sportskih stanica’.

 

 „Gurali smo loptu i s njom smo morali obilaziti lijevo-desno, igrali smo nogomet, rukomet, ispričala nam je Matea, učenica 1.c razreda. Njezin razredni kolega Ivan kaže kako mu najbolje pristaje rukomet, a da nema što nije isprobao na Malim olimpijskim igrama.

 

Kid's day (1)

 

„Igrao sam rukomet, graničara, provlačili smo loptu kroz prepreke i skakali u vrećama. Najbolji sam bio u rukometu, dok je moja grupa Teletabis u skakanju vrećama 4:1 pobijedila Nindža kornjače“, pojasnio nam je Ivan. Njegova majka Suzana ističe kako je manifestacija idealna prilika da se djeca upoznaju sa danas već zaboravljenim igrama.

 

 „Ono što sam primijetila danas jest to da se djeca baš i ne znaju igrati i da je ovo jedna dobra manifestacija koja bi se trebala i češće održavati kako bi se klince upoznalo s nekim igrama koje smo mi kao djeca igrali, poput graničara. S druge strane, onu djecu koja ništa ne treniraju ovo će možda potaknuti da se danas odluče i kažu roditeljima da ih upišu na rukomet, nogomet ili nešto drugo“, napomenula je Suzana Majstorović.

 

Kid's day (8)

 

Iz Grada kažu da djeca ovime upoznaju osnove sportova što im je i preduvjet za uključivanje u neke od sportskih klubova. Djeca su na Kid’s day-u bila pod vodstvom stručnjaka, osposobljenih trenera iz nekoliko klubova. Među mnogima se predstavio i Judo klub Fuji koji okuplja djecu s teškoćama u razvoju. Vršnjacima su pokazivali svoje vještine i učili ih borilačkim zahvatima.

 

Galerija fotografija:

 


MORE JE ŽIVO