Prijava

Vaša prijava

Hoćete li i vi biti na Milenijskoj fotografiji u Novom Čiču?


Na ovogodišnjoj 11. međunarodnoj smotri folklora, uz plesove i pjesme iz cijele regije, posjetitelji će moći razgledati bogato uređeno Etno naselje Novo Čiče. Sve će se dogoditi u subotu na tradicionalnoj proslavi Ivanjskih večeri. Osim dobroga folklora, bit će tu i turopoljskih jela, tradicionalni mimohod svih sudionika smotre kroz Novo Čiče te misa u Crkvi svetog Ivana Krstitelja.

 

 „Program će početi nogometnom utakmicom veterana Dinamo-Hidrel i nogometnog kluba Usora iz Zagreba. Nakon toga će posjetitelji moći razgledati Etno naselje Novo Čiče. Dvije prekrasne drvene kuće opremljene su starinskim namještajem, a vani je turopoljski vrt“, najavio je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

 

Upoznajte tkalački stan i konjski tramvaj koji je vozio 28 godina

 

Posjetitelji će moći razgledati repliku konjskog tramvaja – kojnače koji je od 1907. do 1935. godine prometovao od Novog Čiča do Velike Gorice.

 

U sklopu manifestacije bit će predstavljen projekt “Od lana haljina tkana” koji je započeo sjetvom lana u travnju.

 

„Prikazat ćemo cijeli postupak branja lana na polju, od toga kako se sjeme skida i priprema za sjetvu iduće godine. Također, bit će prikazano tkanje u tkalačkom stanu“, rekao je Duvnjak.

 

Svečano otvorenje 11. Međunarodne smotre folklora predviđeno je iza 18 sati kada će početi nastup 12 društava iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i BiH.

 

Bit će ovjekovječeni svi sudionici

 

Drugu godinu zaredom, svi sudionici manifestacije pridružit će se snimanju Milenijske fotografije.

 

„Prošle godine smo pokrenuli projekt Milenijske fotografije. Tu će se naći svi sudionici smotre, od folklora, vatrogasaca, mladeži nogometnog kluba Dinamo-Hidrel te Judo kluba Kokica. Očekujemo oko 500 ljudi na fotografiji“, dodao je Duvnjak.