Prijava

Vaša prijava

Opasne vrućine: Ne ostavljajte psa u automobilu!


Mnogi vlasnici pasa za vrijeme vrućih mjeseci i godišnjih odmora doslovce zaborave na njih, stoga iz Udruge za zaštitu životinja 60+ apeliraju da građani ne ostavljaju svoje ljubimce u zaključanim automobilima.

 

“Bilo bi ga najbolje ostaviti kod kuće u hladu, a ako baš moraju ići s vama, ostavite ga u nekom parku. Nikako u automobile, u kojem temperatura naraste i dvostruko više nego što je vani. Na kraju taj pas kolabira, ostane bez zraka, počinje dahtati i dogodi se ono najgore što nitko ne želi, a to je da pas može uginuti”, kaže predsjednica Udruge Željka Štor. Osim ovog, tu je i još jedan veliki problem. Prilikom odlaska na ljetovanje, mnogi vlasnici svoje pse ostave na ulici, prepuštene na milost i nemilost vrućini.

 

“Danas imate puno mogućnosti da povedete kućnog ljubimca sa sobom na more. Postoje kampovi, hoteli i primatni apartmani gdje se psa tretira kao člana obitelji. Ako ga ipak iz nekog razloga ne možete povesti sa sobom, onda preporučujemo da ga ostavite u hotelu za pse ili da potražite putem društvenih mreža volontere ili studente koji će ih čuvati ili obilaziti i hraniti u vašem stanu”, dodala je Štor i vlasnicima poručila da paze na svoje kućne ljubimce, brinu o njima i povedu ih na more.