Prijava

Vaša prijava

Domovinska koalicija u Gorici želi pomoći ruralna područja, a u Hrvatskoj provesti lustraciju


HSP Ante Starčević je u ime Domovinske koalicije, koju još čine DESNO, USP, HKDU dr. Marko Veselica i HDS, predstavio danas u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica svoju listu kandidata za VI izbornu jedinicu, kao i program koalicije.

 

“Glas za listu broj 4 građanima je sigurniji nego novac u trezorima Hrvatske narodne banke. Isto tako, uvjereni smo kako su birači itekako svjesni kako oni koji su u Hrvatskoj stvorili probleme u proteklih 25 godina, nemaju kapacitete da iste te probleme i riješe, već priliku moraju dobiti osobe i programi koji nude novi put u odnosu na duopolnu politiku koju su provodili HDZ i SDP“, naglasio je Miroslav Rožić, nositelj liste za VI izbornu jedinicu te saborski zastupnik HSP-a Ante Starčević u tri mandata.

 

HSP Ante Starčević - Miroslav Rožić

 

Vijećnica HSP AS u Skupštini Zagrebačke županije, članica Predsjedništva stranke iz Velike Gorice i kandidatkinja na listi za VI izbornu jedinicu Vlatka Kovač posebno se osvrnula na lustraciju društva, a to bi značilo uklanjanje iz političkog života one koji su bili povezani s nekim totalitarnim režimom, u slučaju Hrvatske socijalizmom.

 

“Smatramo da je u ovom društvu potrebno jedno veliko čišćenje svijesti koja se provodi kroz kulturu, obrazovanje, gospodarstvo i bankarski sektor, a ona se u Republici Hrvatskoj nije provela i osjećamo posljedice toga”, istaknula je Vlatka Kovač i dodala: “Često nas zbog ovoga ismijavaju, ali imat ćemo velike posljedice zbog nečinjenja lustracije”.

 

Kovač je istaknula i koji dio programa njene stranke je važan za Velikogoričane: “Velika Gorica nema toliki problem nezaposlenosti, ali ono što želimo potaknuti je problematika lošeg stanja ruralnih područja. Pokušavamo kroz obrazovanje, uz strukovnu školu i Udruženje obrtnika, napraviti programe za pomoć obrtnicima, kao i tradicijskim obrtima na području Velike Gorice”, rekla je Vlatka Kovač.

 

Neki od političkih ciljeva Domoljubne koalicije su demografska obnova, reforma pravosuđa i obrazovanja, zabrana privatizacije te socijalna sigurnost.

 

“Ovih dana je jako teško biti pravaš, ali i domoljub. Svaki put kad se pravaši i kolege iz domoljubnih desnih stranaka istaknu, nas se naziva ustašama i ekstremnim desničarima, što nije istina. Domoljublje se ne treba skrivati i sramiti ga se. Osoba koja ne voli svoju državu i svoje društvo, ne može funkcionirati u njemu”, kazala je zastupnica HSP AS u goričkom Gradskom vijeću Ankica Granić.

 

Na listi za VI izbornu jedinicu Domovinske koalicije redom se nalaze Miroslav Rožić, Vlatka Vukelić, Marko Kvesić, Slavica Leci, Dario Hegel, Vlatka Kovač, Tihomir Vodopija, Sanja Blažević, Ankica Granić, Vjekoslav Fakin, Mladen Sertić, Antun Mrvičin, Zekija Sarađen i Josip Ferek.

 

Galerija fotografija