Prijava

Vaša prijava

‘Zlatna kuna’ Mladenu Galekoviću: Prošlu godinu ostvarili smo desetak milijuna kuna dobiti


Velikogoričkom gospodarstveniku Mladenu Galekoviću struka je odala veliko priznanje za postignuće u drvnoj industriji. Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak njegovoj tvrtki PPS Majur dodijelila je prestižnu nagradu ‘Zlatna kuna’, za ostvarene rezultate u razvitku gospodarstva Sisačko-moslavačke županije tijekom 2015. godine, u kategoriji srednjih trgovačkih društava.

 

mladen-galekovic

 

Galeković ističe kako im je poslovanje 60-ak godina stacionirano u Velikoj Gorici, dok kraj Hrvatske Kostajnice s tvrtkom PPS Majur djeluju 12 godina.

 

„Ušli smo u taj kraj, kako bi pokrenuli pravu proizvodnju. Odlučili smo ne samo pretvarati trupce u daske i izvoziti ih. Mi smo finalci, proizvod finaliziramo, a sirovini dajemo dodanu vrijednost. Zapošljavamo stotinjak ljudi, a prošlu godinu smo ostvarili desetak milijuna kuna dobiti“, kaže Mladen Galeković, dodajući kako tvrtka unatoč dobrom poslovanju ima konstantnog problema s nabavkom sirovine.

 

majur
Tvornica PPS Majur kod Hrvatske Kostajnice / foto: PPS Galeković

U kategoriji veliko trgovačko društvo ‘Zlatnu kunu’ je osvojila tvrtka ‘Mlin i pekare‘ iz Siska, a u kategoriji malo trgovačko društvo ‘Korina proizvodnja‘ iz Novske. Osim toga dodijeljena je i Plaketa ‘Kristalna kuna‘ za najuspješnije trgovačko društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2012., 2013. i 2014. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a dobitnik je tvrtka ‘Vivera’ iz Gline.

 

Boris Mesarić, predsjednik HGK Županijske Komore Sisak, rekao je da bi ove nagrade trebale biti poticaj za oživljavanje gospodarstva te kako mu se čini da je stiglo vrijeme optimizma.

 

„Na svim frontovima se počelo govoriti o važnosti oživljavanja proizvodnje i tržišta. Znamo kako raste inozemna potražnja, dakle, izvoz. Također, raste i domaća potražnja, odnosno potrošnja, a novim najavljenim mjerama za koje se nadam da će biti usvojene, dobit će se još veći zamah“, istaknuo je Mesarić.