Prijava

Vaša prijava

Nova odijela za što bolje rezultate na Državnom prvenstvu u vatrogastvu


Gradonačelnik Dražen Barišić uručio je danas nove komplete vatrogasnih odijela predstavnicima mladeži četiriju DVD-a koji će u subotu Grad Veliku Goricu predstavljati na Državnom prvenstvu u Puli. Radi se o odijelima za 40-ero mladih vatrogasaca iz DVD-a Kuče, DVD-a Mraclin, DVD-a Ribnica i DVD-a Velika Buna.

 

“Grad je izuzetno ponosan na svoje vatrogasce i velika je čast što imamo i puno mladih i kvalitetnih vatrogasaca. Ta njihova privrženost društvu, kraju, prijateljima, zajedništvu, redu i radu te, na kraju, rezultatima izuzetno je važna i zato nam je drago da im možemo dati podršku kako bi ostvarili što bolje rezultate”, rekao je gradonačelnik Barišić.

 

vatrogasci-odijela-grad-5

 

Ove godine na Državno natjecanje u vatrogastvu putuje 40-ero djece iz Velike Gorice, što je veliki uspjeh jer iz cijele Zagrebačke županije na natjecanje ide njih 60.

 

“Nećemo im previsoke ljestvice zadavati, ali po onom što smo vidjeli na treningu prošlog vikenda na kojem su bili i suci, očekujemo dobre rezultate bar od dvije ekipe, DVD-a Mraclin i DVD-a Kuče“, rekao je  Krunoslav Milatović, predsjednik DVD-a Kuče i tajnik VZ Velike Gorice i dodao da je vatrogastvo važno jer djeca nisu na cesti, druže se pred vatrogasnom garažom gdje imaju obaveze, a uče se i poštovanju prema starijem voditelju koji radi s njima.

 

vatrogasci-odijela-grad-3

 

“Nismo puno trenirali, pa na Državnom očekujem da samo da naprave vježbu i štafetu bez greške. Jako sam ponosna na sve njih i nadam se da ćemo se iduće godine početi ranije pripremati. Ova generacija me jako iznenadila jer na početku im je trebalo jako dugo da neke stvari polove, a dogurali su do ovdje što znači da su ipak talentirani”, objasnila je Nikolina Cavrić iz DVD-a Velika Buna.

 

vatrogasci-odijela-grad-2