Prijava

Vaša prijava

Predložite kandidate za javna priznanja Grada


Iz Grada Velike Gorice pozivaju na predlaganje kandidatkinja i kandidata za dobitnike ovogodišnjih javnih priznanja. Najzaslužniji pojedinci i pravne osobe priznanja će primiti 13. prosinca, na Dan Grada. Javna priznanja su Povelja grada – za životno djelo, te Nagrada Grada Velike Gorice fizičkim i pravnim osobama. Tu je i nagrada s likom Franje Lučića koja se dodjeljuje za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti. „Krčka vrata“ je nagrada koja se dodjeljuje za dostignuće u gospodarskim djelatnostima, razvitku grada i unapređenju kvalitete života građana.

 

Nagradu s likom Nikole Škrlca Lomničkog dobit će pojedinci koji su zaslužni za doprinos razvitku demokratskih političkih institucija, aktivnog građanstva, lokalne i mjesne samouprave i političke kulture. Za jačanje ugleda i promociju Grada u zemlji i svijetu dodjeljuje se „Zlatna turopoljske podgutnica“, a „Turopoljsko srce“ za iznimna dostignuća na području humanitarnog djelovanja.

 

Tu je još i Počasno građanstvo Grada Velike Gorice – za posebne zasluge. Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Velike Gorice imaju vijećnici i radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, građani, udruge, trgovačka društva, vjerske zajednice i ustanove. Prijedlozi s iscrpnim obrazloženjem te podacima o kandidatu primaju se do 28. listopada, a kriterije i potreban obrazac potražite OVDJE.

 


posjet