Prijava

Vaša prijava

Stiže tjedan posvećen samo djeci


Velika Gorica od 6. do 15. listopada obilježava Dječji tjedan i Dane dječjih vrtića, a iz Grada su u povodu toga pripremili brojna predavanja, izložbe, radionice i druge aktivnosti na temu djece.

 

“Ponosni smo što i ove godine organiziramo tjedan posvećen djeci. Grad puno radi na kvaliteti odgojnih i obrazovnih ustanova kako bi im omogućio što kvalitetnije uvjete odrastanja, jer upravo su djeca naša budućnost i pokretačka snaga ovog grada”, rekao je pročelnik za predškolski odgoj, obrazovanje i šport Krešimir Ačkar, ističući kako je riječ o raznolikoj manifestaciji u kojoj će svako dijete pronaći nešto za sebe.

 

Izložbom dječjih radova na temu ‘Škola je…’ u četvrtak u 12 sati u Pučkom otvorenom učilištu službeno će se otvoriti Dječji tjedan i Dani dječjih vrtića, a isti dan profesorica sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta Gordana Keresteš održat će predavanje na temu ‘Što ću sa sobom kad vrtiću kažem zbogom: prijelaz iz vrtića u školu iz perspektive djeteta’.

 

Dječji vrtić Žirek u petak obilježava svoj dan, a Dječji tjedan nastavlja se u 11 sati promocijom slikovnice ‘Pajcek, luk i žir’ u Gradskoj knjižnici.

 

Turopoljska udruga skauta Tur organizira u subotu Memorijal ‘Nitko da ne dođe do prijatelj drag’ posvećen hrvatskom branitelju i izviđaču Tihomiru Tomašiću – Tihici stradalom u Domovinskom ratu. Okupljanje je u 10 sati na Trgu Stjepana Radića, a obići će dječje vrtiće Ciciban i Velika Gorica, Park dr. Franje Tuđmana, Vatrogasni dom i Muzej Turopolja.

 

Isti dan, ali od 9 do 15 sati, djeca će trčati Jesenski dječji kros na igralištu kod Srednjoškolskog centra.

 

Dječji tjedan u Velikoj Gorici ugostit će u ponedjeljak i utorak i stručni skup ‘Partnerstvo vrtića i škola – stvaranje pozitivnih prilika za odgoj i obrazovanje’ u Dječjem vrtiću Lojtrica. Osim toga, Grad je organizirao i druženje djece iz vrtića i škola, a u Gradskoj knjižnici svaki dan od ponedjeljka do četvrtka organizirano je pričanje priča za djecu. Patronažna služba Doma zdravlja Velika Gorica u Osnovnoj školi Novo Čiče ima predavanje na temu ‘Iz razigranog vrtića u ozbiljnu školu’, a u utorak su dani otvorenih vrata Centra za odgoj i obrazovanje te Centra za djecu, mlade i obitelj.

 

U sklopu Dječjeg tjedna u srijedu u 12 sati će se održati sjednica Dječjeg gradskog vijeća, a istovremeno je u Dječjem vrtiću Velika Gorica radionica za odgojitelje i učitelje. U nastavku dana, u Centru za djecu, mlade i obitelj u 18 sati počinje tribina za učenike na temu ‘Životne prekretnice u odrastanju’.

U Pučkom otvorenom učilištu u četvrtak je od 12 do 14 sati promocija zbornika ‘Tolerancija se uči od ranog djetinjstva’, a od 20 sati Susret prosvjetnih djelatnika. Predzadnji dan tjedna posvećenog djeci je sajam mogućnosti u OŠ Jurja Habdelića i Eugena Kvaternika, a sve završava u subotu Sportskim susretima odgojitelja dječjih vrtića grada Velike Gorice.