Prijava

Vaša prijava

FOTO Područna škola Bukevje nakon 156 godina rada dobila računala


Područnim školama u Veleševcu i Bukevju Veleučilište Velika Gorica doniralo je osam računala. Jedno od pet koliko je stiglo u Bukevje učenici su odmah isprobali. Vesele se što će i oni imati priliku, baš kao i njihovi vršnjaci iz grada, pohađati moderniju nastavu. Akciju je pokrenuo gradonačelnik Dražen Barišić, nakon čega su iz Veleučilišta odmah odlučili pokloniti računala.

 

bukevje-skola-ucenici-kompjuteri-11

 

„Ja sam se danas skoro rasplakao kada sam vidio kako su oni to primili i to je samo jedan početak. Mislim da bi se akciji trebali priključiti i svi ostali, tvrtke koje imaju računala, koja im ne trebaju ili su za njih možda zastarjela, trebali bi se odlučiti, računala osposobiti i dati djeci“, rekao je dekan Ivan Toth, ističući kako školi sada trebaju printeri i monitori.

 

bukevje-skola-ucenici-kompjuteri-9

Gradonačelnik Barišić napominje kako je cilj akcije smanjiti veliku razliku u opremljenosti moderne škole u Novom Čiču i okolnih područnih škola.

 

„Grad poziva sve koji su željni donirati svoje računalo da se jave u naš upravni odjel gdje će dobiti potrebne informacije kojim je školama računalo potrebno. Želimo da se svako dijete pa tako i u Bukevju i Veleševcu ima prilike upoznati s računalom te jedan dio školskog programa provoditi na njemu“, kazao je gradonačelnik.

 

bukevje-skola-ucenici-kompjuteri-13

 

Škola u Bukevju izgrađena prije 156 godina danas ima 56-ero učenika u četiri razreda. Na donaciji se zahvalila ravnateljica škole Sanja Povoljnjak. Modernizaciju nastave pozdravio je i Ivan Petko, načelnik Općine Orle, kojoj područne škole Bukevje i Veleševec teritorijalno pripadaju.

 

„Ove dvije škole su u potpunosti renovirane, a kada ih je Grad Velika Gorica zaprimio na upravljanje u njima nije bilo niti centralnog grijanja niti sadržaja potrebnih za djecu, a danas to one imaju“, rekao je Petko.

 

Galerija fotografija: