Prijava

Vaša prijava

Lokalni izbori 2017: Gorički HSS otkrio što će uvjetovati u slučaju koaliranja


Gorički ogranak Hrvatske seljačke stranke u Kučama je održao svoju Programsku skupštinu na kojoj su govorili o pripremama za predstojeće lokalne izbore u svibnju iduće godine. Najavili su mogućnost koaliranja te kako će u tom slučaju temelj za pregovore biti njihov lokalni program razvoja poljoprivrede i obrtništva.

 

“Treba poticati one koji na vlastitim gospodarstvima proizvode domaće i kvalitetno. Njih treba stimulirati osiguravanjem povoljnijih uvjeta prodaje kroz oblik „seljačke tržnice“ ili drugim oblicima subvencija, a pitanje gradske tržnice riješiti na kvalitetniji način, a ne samo komercijalnim mjerilima. U tome smislu HSS podržava sva nastojanja poljoprivrednih proizvođača, udruga i svih drugih zainteresiranih da se organiziraju i prema gradu postave kao ozbiljan partner, štiteći tako svoje interese, ali i interese kupaca koji žele domaće i prirodno”, kazali su iz HSS-a.

 

Foto: HSS Velika Gorica
Foto: HSS Velika Gorica

Napomenuli su kako posebnu pažnju treba posvetiti prometnicama, obrani od poplava i sanacijama klizišta te jačanju mjesnih odbora i gradskih četvrti, čije bi programe trebalo realizirati što je moguće pravednije i ravnomjernije.

 

“Vrijeme pred nama još je izazovnije i traži dobru organiziranost, inventivnost, praktičnu upornost, uspješnost i visoku razinu odgovornosti“, rekao je predsjednik Gradske organizacije Vlado Horina, ističući kako uz nove ogranke treba jačati i asocijacije žena “Hrvatsko srce”, organizaciju „Mladih HSS-a”, te branitelja „Hrvatski sokol”.

 

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Stjepan Kožić govorio je o gospodarskim rezultatima, ulaganjima i pomoći sredinama koje bez zajedništva ne bi mogle riješiti značajne infrastrukturne zahvate, razvoju poljoprivrede i ruralnog prostora, školstva te zdravstva.