Prijava

Vaša prijava

FOTO Frizerska škola proslavila 18. rođendan


Srednja strukovna škola Velika Gorica priredbom je obilježila Međunarodni dan srednjoškolaca, a poseban dio priredbe dobio je njegov frizerski kabinet koji je revijom frizura i pjevačko-plesnim nastupom obilježio svoj 18. rođendan. Cijeli program osmislili su sami učenici, a profesori su bili tu da im daju podršku.

 

“Slagala sam koreografiju i plešem u njoj, a bila mi je velika čast i zadovoljstvo sudjelovati u svemu ovome. Nakon što sam čula temu nastupa, koreografiju sam složila tako što sam pustila da me pokret vodi. Cure su rekle da im se sviđa i onda smo sve uvježbale, uglavnom nedjeljom”, ispričala je učenica trećeg razreda frizerske škole Ana Marija Slojšek koja kaže kako je i dalje zaljubljena u posao frizera.

 

6.12.2016. Velika Gorica - Srednja frizerska škola Velika Gorica proslavila 18. rođendan. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr
6.12.2016. Velika Gorica – Srednja frizerska škola Velika Gorica proslavila 18. rođendan. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Djevojke su same napravile frizure za nastup i za to im je trebalo pet sati, a sa šminkom im je pomogla jedna bivša učenica frizerske škole.

 

“Mislim da su lijepi rezultati iza nas i da to trebamo zabilježiti i potvrditi priredbom jer i to je jedna motivacija učenicima za dalje. Svi su oni ostvarili puno lijepih radova, velikih rezultata i dali si veliki trud. Objasnili su što je to zapravo frizerska struka na kreativan način”, kazala je profesorica stručnih predmeta frizerskog kabineta Mirjana Mikulčić i dodala kako su učenici škole do sada osvojili 54 pehara.

 

Svatko za svoj razred, učenici su među svojim kolegama izabrali one koji su najbolji prijatelji, odnosno koji se ističu po prosocijalnom ponašanju. Najbolji od njih dobili su nagrade.

 

“Priredba je trebala biti na Međunarodni dan srednjoškolaca, ali zbog nesretnog slučaja morali smo odgoditi. U priredbi sudjeluju svi učenici naše škole i puno su toga pripremili”, rekao je ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica Stjepan Kos.

 

Na kraju priredbe, prigodnu pjesmu o svetom Nikoli otpjevala su djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica koji sa strukovnom školom surađuju na projektu ‘Kolica za osmijeh’.

 

Galerija fotografija