Prijava

Vaša prijava

Na Božiću u Rožincu lijepe želje za iduću godinu uvis će pustiti lampionima


Udruga Moj Buševec treću godinu zaredom organizira Božić u Rožincu. Prilika je to da se mještani, ali i svi koji žele doći, podruže u najstarijoj ulici u Buševcu koja će se, samo za ovu prigodu, pretvoriti u ugodnu šetnicu, okićenu i ukrašenu u blagdanskom stilu. Božić u Rožinec dolazi 26. prosinca u 17 sati, a za sve posjetitelje Buševčani su pripremili besplatno kuhano vino, čaj, kolače, buhtle i pečene kobasice.
Foto: Moj Buševec

“Uz tradicionalno ocjenjivanje najukrašenije kuće i najboljih božićnih kolača koji će ispeći mještani Rožinca, ove godine posjetiti će nas i Djed Božičnjak koji će darivati najmlađe posjetitelje”, najavio je predsjednik Udruge Moj Buševec Danijel Rožić.

Ove godine iz Rožinca će poletjeti i lampioni koje će posjetitelji pustiti uz lijepe želje za 2017. godinu, a Udruga Moj Buševec predstavit će i starinski crkveni kalendar za iduću godinu u kojem se nalaze slike obnovljene drvene kapelice u Buševcu.
“Jedan mještanin Rožinca vratio se iz Švicarske i potaknuo uređivanje kuća, a mi ostali u ulici smo to prihvatili i svake godine se sve više kuća okitilo. Tako je nastala ideja i za božićno druženje. Ovo druženje je napravljeno za sve mještane Turopolja. Svake godine imamo jedan novitet i ljudi dolaze vidjeti što je novo. Također, svake godine ima sve više ukrasa i sve je ljepše”, objasnio je Rožić.