Prijava

Vaša prijava

FOTO Počela gradnja bazena, plivanje već iduće godine


Pored goričkog srednjoškolskog centra danas je počela izgradnja kompleksa gradskog bazena, čija će glavna zgrada imati podrum, prizemlje i kat. Veći bazen bit će dimenzije 25 x 16,37 metara i dubine 2,47 metara, a manji 10 x 16,67 metara i dubok 47-98 cm. Tu će biti i popratni sadržaji, poput ugostiteljskog objekta, dvorane i SPA centra.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

“Ovaj objekt je izuzetno značajan za povećanje kvalitete života u Velikoj Gorici i desetljećima se čeka u našem gradu. Međutim, neki gradovi ga mogu napraviti, a neki ne. Mi u Gorici se već godinama pripremamo za to i sad su se stekli uvjeti, od osiguravanja bazena, smještaja, vlasništva nad zemljištem, pratećom infrastrukturom da možemo započeti s radovima i da ćemo iduće godine otvoriti gradski bazen”, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, istaknuvši kako su napokon stvoreni uvjeti da se on i napravi.
 
“Kao što svjedočite danas, ishođene su sve potrebne dozvole, osigurana sredstva i danas počinju pripremni radovi. Već 2018. godine naši učenici školu plivanja pohađat će u svome gradu, u svom gradskom bazenu, a nakon naučenog moći će se nastaviti baviti plivanjem, bilo profesionalno bilo rekreativno” dodao je Barišić.
 

21.12.2016. Velika Gorica – Započela je gradnja gradskog bazena. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Podršku izgradnji bazena došao je izraziti i proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc. Naglasio je kako će bazen prije svega najmlađima omogućiti da nauče plivati, ali možda će Gorica zahvaljujući njemu dobiti i prvaka u vaterpolu.
 
“Na primjer, jedne momčadi u vaterpolu koja će možda biti prvak Europe, kao što je to danas vaterpol klub Jug iz Dubrovnika. Ovo je jedan kapitalni objekt u Hrvatskoj”, rekao je Šimenc.
 
Nakon otvorenja unutarnjih bazena i popratnih sadržaja, uslijedit će izgradnja vanjskog kompleksa bazena.
 

Galerija fotografija:

 

 


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU