Prijava

Vaša prijava

Župan Kožić dobio čin počasnog višeg vatrogasnog časnika


Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uručila je županu Stjepanu Kožiću Povelju počasnog višeg vatrogasnog časnika. Čin mu je uručio predsjednik Vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček radi višegodišnje dobre suradnje.

 

“Povod da naš župan dobije čin je to što je to zaslužio svojim radom. U zadnjih 12 godina, koliko surađujemo, pokazao je da nema minusa, manjkavosti u financiranju vatrogastva i odbijenih zahtjeva koje mi šaljemo u Županiju za nabavku opreme i vozila. Osim toga, on je više od 30 godina vatrogasac u Drenovi i mi to znamo, pa je to i po tome zaslužio”, Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i dodao kako je to logičan slijed, nakon što su prije nešto više od četiri godine županu dali i čin počasnog časnika.

 

“Zahvaljujem se na uručenoj povelji, vjerojatno kroz dugogodišnji rad i odnose koje smo stvarali, mi smo se prepoznali i vatrogasci su nam uvijek bili ponos, ali su uvijek i bili spremni i operativni kad je zatrebalo, bili su najorganiziraniji u bilo kojoj nevolji koja je zadesila neki dio županije”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i osvrnuo se na ponovno oživaljavanje svog matičnog društva, DVD-a Gornja Drenova, koje je zbog nedostatka financijskih sredstava bilo ugašeno, ali se ove godine ponovno obnovljeno.

 

29.12.2016. Zagreb – Povelja počasni viši vatrogasni časnik uručena županu Stjepanu Kožiću. Foto: Petra Rožić/cityportal.hr