Prijava

Vaša prijava

Moj Buševec priprema staze za 3. Snježni spust u Ogulincu


Na Ogulincu su počele pripreme za 3. Snježni spust koji organizira Udruga Moj Buševec. Snijeg koji je jučer ujutro dočekao Velikogoričane ipak nije dovoljan da se spust održi ovog vikenda, ali organizatori se nadaju da će se to uskoro ipak dogoditi. Naime, Snježni spust prošle godine nije održan upravo zbog nedostatka snijega.

 

“Imamo dosta priprema i prije nego ćemo uređivati stazu. Uređujemo okoliš gdje će biti staza, ciljne ravnine, radimo na startnim kućicama za skijaše i sanjkaše. Želimo da događaj bude vrhunski događaj”, rekao je predsjednik udruge Danijel Rožić i ispričao kakve su novitete osmislili za ovu godinu.

 

Brdo u Ogulincu trebalo bi ove zime ugostiti utrku sanjkama i skijaški slalom te utrku za roditelje. Za sada je sigurno da će se utrka održati u nedjelju, a svi sudionici, kojih je na prošlom Snježnom spustu bilo više od 50, dobit će zahvalnice. Za prva tri mjesta, organizatori su pripremili medalje i staklene statue. Staza za skijaški slalom ove će godine imati 10 do 15 vrata, a profesionalne zastavice ustupit će im Zagrebački skijaški savez.

 

“Stupili smo u kontakt s Janicom Kostelić i izrazila je već prošle godine želju da nas posjeti, ali je imala obaveze u Svjetskom kupu, a sada je gužva oko Snježne kraljice, ali nadamo se kad sve to skupa prođe da će nam se javiti te da će i ona doći na naš Snježni spust”, rekao je Rožić i dodao kako planiraju, ako ne budu imali previše posla s pripremom staza, napraviti i izvlačenje startnih brojeva za utrke na Trgu seljačke sloge u Buševcu.

 

“Ideja je krenula jer je Ogulinec brdo bilo poznato kad smo bili klinci. Spuštali smo se tu, a vidimo da klinci u tom dijelu Turopolja nigdje nemaju mogućnost za sanjkanje. Možda su samo zaboravili da se može sanjkati tamo. Ideja je bila oživjeti to brdo, da djeca izađu iz kuća i da se druže i takmiče na brijegu”, kaže Danijel Rožić.