Prijava

Vaša prijava

Josip Pokas opet izabran za predsjednika Izvršnog odbora Podružnice umirovljenika Okuje


Sinoć je u dvorani Društvenog doma Okuje održana Izborna skupština Podružnice umirovljenika Okuje na kojoj su izabrani članovi Izvršnog odbora Podružnice za četverogodišnji mandat od 2017. do 2021. godine. U izvršni odbor izabrano je osam ženskih i tri muška člana, poziciju predsjednika obnašat će Josip Pokas, dopredsjednik je Mirko Golubić, a tajnica Marija Gudek. Ostali članovi su: Nada Golubić, Barica Brozović, Mirko Poturica, Barica Gazica, Mirjana Lendarić, Marija Marlović, Irena Milec i Barica Baborsky. Josip Pokas je izabran i za delegata u Skupštini Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice. Sva izvješća za prošlu i planovi za ovu godinu usvojeni su jednoglasno, bez rasprave.

Podružnica umirovljenika Okuje slovi u posljednje dvije godine kao jedna od najaktivnijih gradskih podružnica, a prema riječima starog-novog predsjednika Pokasa, članstvo je odlučno da tako bude i u novom mandatu. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta gostima iz cijelog Turopolja i Posavine te je i na taj način odano priznanje domaćinima za njihovo uspješno djelovanje. Podružnica je posve konsolidirana, u rad se uključuju i neki članovi koji su iz raznih razloga bili pasivni u proteklom razdoblju.

Skupštinu je pohodio i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je nazočni auditorij upoznao sa svima gradskim projektima u fazi izgradnje, a spomenuo je i neke buduće. Njegov govor bio je, uvažavajući seniorsku populaciju, lišen uobičajene političke retorike, govorio je konkretno i korektno te je bio nagrađen dugotrajnim pljeskom.

Nakon službenog dijela uslijedio je bogati domjenak i tombola, a za raspoloženje umirovljenika pobrinuo se svirkom i pjesmom Darko Janječić.