Prijava

Vaša prijava

Županija za kulturne manifestacije u ovoj godini izdvaja 1,1 milijun kuna


Zagrebačka županija raspisala je 1,1 milijun kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine.

Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koji su registrirani na području Zagrebačke županije i koji organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvijenosti jednice lokalne samouprave.

Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku.

 

Inače, Zagrebačka županija je tijekom 2016. zabilježila 131.641 turistička noćenja, što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023. Osim blizine Zagreba, bogate eno-gastronomske ponude i prirodnih ljepota, na ovaj sjajan porast broja turističkih dolazaka i noćenja svakako su utjecale i mnogobrojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja u područje ‘zelenog zagrebačkog prstena’, a koje se spomenutim potporama žele dodatno unaprijediti.