Prijava

Vaša prijava

Antea Duvnjak: Djevojčica vrijedna divljenja od koje odrasli mogu puno naučiti


Umjesto da školske praznike provede odmarajući, u igri s vršnjacima, i uz sve to roditelje za Božić zatraži neku bezobrazno skupu stvar, djevojčica  koja je preko noći osvojila širu javnost, skromno je odlučila da želi biti volonter u velikogoričkoj Pučkoj kuhinji.

Jedanaestogodišnja Antea Duvnjak dolazi iz Novog Čiča i dovoljno je zaustaviti se na broju njenih godina. Tako mlada,a tako svjesna važnosti pomaganja drugima. I ako ste mislili da se nakon školskih praznika vratila samo školi, folkloru i astronomiji, prevarili ste se. Nastavila je volontirati u Gradskom društvu Crvenog križa i to pomažući sportašima s invaliditetom svake subote u poslijepodnevnim satima.

Zatekli smo Anteu danas kako pomaže Filipu i Marku iz Boćarskog  kluba osoba s invaliditetom ‘Marijan Dobrinčić“.

04.02.2017., Velika Gorica, OŠ Eugena Kumičića, trening Boćarskog kluba osoba s invaliditetom 'Marijan Dobrinčić“,foto: Suzana Majstorović/Cityportal.hr

Filip je u klubu godinu dana i jako ga je iznenadilo kad je vidio da im je Antea došla pomoći, a Marko ima malo duži staž, četvrta sezona je krenula i ističe kako je svaka pomoć u vidu volontera dobrodošla. „Iznenadilo me da je tako mlada osoba zainteresirana za ovako nešto jer je danas teško naći i starije osobe da nam pomažu.“

Antea pomaže kod skupljanje boća, sparira kroz igru, pomiče metu koju dečki gađaju, a oni je uče boćati. „Moram reći da se jako trudi. Ovo joj je bio četvrti, peti trening, ide joj sve bolje i bolje, te bi i u tome mogla biti vrlo uspješna.“– kaže Marko koji ima same pohvale za ovu sjajnu djevojčicu.

„Ona je mlada i vesela osoba, ništa joj nije teško, što god zamolimo napravi, što ju zanima pita. Divna je.“ –zaključuju Filip i Marko.

Antea Duvnjak ujedno je bila prva gošća emisije „Dobre priče“ koju u programu City radija možete pratiti svake srijede točno u podne. Što nam je sve ispričala poslušajte putem linka, a ukoliko i vi u svojem okruženju imate nekoga za koga biste voljeli da se njegova/njezina priča čuje javite nam putem maila na program@city-radio.hr .