Prijava

Vaša prijava

Dvostruko slavlje Ivice Kovačića na Izbornoj godišnjoj skupštini DVD-a Velika Gorica


Sinoć je u prostoru Vatrogasnog doma održana Izborna izvještajna godišnja skupština DVD-a Velika Gorica uz nazočnost velikog broja vatrogasaca iz 28 DVD-a Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice i gostiju iz DVD-a: Bilje, Omiš, Tisno, Trebarjevo Desno, Hrašće, Bučica te Prostovoljnog gasilskog društva Trebnje. Voditeljstvo skupštine u sastavu Ivica Kovačić (predsjednik), Vera Hanžek, Milan Turković (članovi) i Bernardica Šipušić (zapisničarka) dinamično je odradilo dnevni red od 10 točaka, a izvješća koja su prezentirali Zlatko Filipančić, Damir Pleša, Josip Zaluški i Nikola Hrvačić prihvaćena su od članstva jednoglasno, bez rasprave.

03.02.2017. Velika Gorica – Izborna godišnja skupština DVD-a Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon što su razriješeni dužnosnici i tijela koja upravljaju DVD-om Velika Gorica jednoglasno su izabrani novi: predsjednik Ivica Kovačić, dopredsjednik Damir Pleša, zapovjednik Zlatko Filipančić, zamjenik zapovjednika Josip Jančić, tajnica Bernardica Šipušić. U Upravni odbor od 11 članova ulaze po funkciji Ivica Kovačić, Damir Pleša i Zlatko Filipančić, a njima su pridruženi Bernardica Šipušić, Branko Fabijančić, Sven Fabijančić, Josip Jančić, Josip Kolarec, Ivan Kotrman, Željko Nagy i Marijan Novak. Tri prvoimenovana su izabrani i za izaslanike za Skupštinu Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Ivici Kovačiću uručeno je odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice za posebne zasluge. Spomenice za 50 godina djelovanja u vatrogastvu uručene su Nikoli Hrvačiću, Nikoli Šipušiću i Ivanu Filipančiću, za 20 godina Stinki Zdelar, Marici Car i Stjepanu Caru, a za 10 godina Ani Štifan. Diplome ispitanog vatrogasca uručene su Jeleni Tojaga, Matei Nagy, Emi Klarić i Denisu Mikulanu.

03.02.2017. Velika Gorica – Izborna godišnja skupština DVD-a Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Po završetku službenog dijela skupštine uslijedio je bogati domjenak i fešta čiji je ritam diktirao svirkom i pjesmom Darko Janječić. Ipak, u centru pažnje bio je dvostruki slavljenik Ivica Kovačić, ne samo zbog toga što je izabran za predsjednika Društva, nego i iz razloga što je slavio 60. rođendan. Uručeni su mu brojni darovi, a posebno iznenađenje priredili su mu članovi Društva darivanjem velike torte. Raspoloženje na plesnom podiju bilo je vrhunsko, ”otkačenost” bez kočnica na sve strane, izmiješani plesni ritmovi, znoj je tekao u potocima. Kako se bližila ponoć tako je zanos plesača prelazio u trans (prednjačili su dečki i cure iz Bilja), ali sve je zadržano pod kontrolom. Uostalom, vatrogasci su maheri za gašenje vatre, bilo koje vrste!

Galerija fotografija