Prijava

Vaša prijava

Goričanke preuzimaju brigu o hrvatskom selu


Na jučerašnjoj izvanrednoj skupštini Udruge ”Uzorne hrvatske seoske žene” na njezino čelo izabrana je Katica Jerleković. Kao glavni cilj svoga predsjednikovanja najavila je podizanje javne prepoznatljivosti Udruge i popularizaciju seoskog načina života.

”Želim da se čuje o uspjesima naših žena na selu, koje zahvaljujući svojem napornom radu postižu zapažene rezultate i oplemenjuju hrvatsko selo. Želim javnost upoznati s bogatstvima kojima raspolažemo poput naših prelijepih vinograda ili naših ergela konja. Mnogi naši gosti jučer su ostali iznenađeni organiziranošću naše Udruge”, pohvalila nam se nove predsjednica.

5.2.2017. Izvanredna skupština Udruge ”Najuzornije hrvatske seoske žene”.
Foto: Katica Jerleković

Osim nove predsjednice, još dvije Goričanke izabrane su na visoke pozicije u Udruzi. Tako je na mjesto tajnice Udruge izabrana Sanja Gršetić, koja bi trebala biti desna ruka novoj predsjednici. U nadzorni odbor Udruge ušla je i Branka Tretinjak, još jedna Goričanka, inače uspješna vlasnica OPG-a u Bapču.

I iz Grada Velike Gorice prepoznali su potencijal Udruge te ponudili suradnju novoj predsjednici.

”Gospodin Kos ponudio nam je suradnju, ponajprije prostor za organizaciju naših događanja. Obećao nas je uključiti u sva događanja vezana uz djelokrug našeg rada poput manifestacija Gastro Turopolja i Obeda u Kravarskom”, otkrila nam je Jerleković.

Tri Goričanke trebale bi unijeti novu energiju u rad Udruge i promovirati turopoljski kraj te život u ruralnim krajevima naše domovine.


Ljubav