Prijava

Vaša prijava

Saznajte što spaja autizam, Street Workout i Mozarta


U nedjelju, 2. travnja, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu, a otac jednog od brojne djece u Hrvatskoj kojoj je dijagnosticiran poremećaj autističnog spektra, Marin Vlahović, odlučio je obilježiti taj dan i u Velikoj Gorici. Kako bi to učinio, spojio je na prvi pogled nespojivo, autizam, Street Workout i Mozarta.

“Street Workout nikada nije bio samo sport. On je počeo u svijetu kao društveni pokret, a tako se razvijao i u Hrvatskoj. Borba za bolje i pravednije društvo, jedan je od bitnih ideala Street Workouta. Velika Gorica imati će prilike vidjeti ponajbolje atlete Hrvatske kako poput pravih umjetnika demonstriraju svoje vještinu, uz glazbenu pratnju Wolfanga Amadeusa Mozarta, koji je i sam imao poremećaj autističnog spektra”, objasnio je Vlahović koji se i sam bavi Street Workoutom, a građane je pozvao da im se pridruže u nedjelju u 16 sati u goričkom Street Workout parku u Parku dr. Franje Tuđmana.

Nastupe su već potvrdili Street Workout sportaši Petar Bruno Basić, pobjednik Super talent showa, Kristijan Musić koji je poznat po osebujnom nastupu, a očekuje se i dolazak Ivana Ivančića, višestrukog prvaka Hrvatske. 

“Neće biti skupljanja novca, niti humanitarnih akcija jer problemi roditelja djece s poremećajima autističnog spektra moraju se početi rješavati na višem nivou, i jednako za sve, a tu je ključna država i njena strategija koja do sada nije postojala. Zato će mikrofon dobiti roditelji djece s poremećajima iz autističnog spektra koji će svim prisutnima reći što god žele, ispričati nam svoje životne priče i probleme s kojima se svakodnevno nose. Govorit će i ljudi iz struke o problemima sustava u kojem sami rade te iznijeti neke svoje prijedloge za budućnost”, rekao je Marin Vlahović.