Prijava

Vaša prijava

FOTO Uređuju se gorička groblja, a imaju i neke nove usluge…


S proljetnom sezonom građevinskih radova započelo je i uređenje goričkih groblja. Dvije nove pješačke staze dobilo je groblje Šćitarjevo, a staze na groblju u Novom Čiču još se uređuju. No, trenutno najveći projekt vezan uz groblja jest izgradnja oproštajne građevine na groblju Kušanec.

“Mislim da možemo biti zadovoljni s oko šest milijuna kuna koje ćemo ove godine utrošiti na te tri lokacije. Središnji naš projekt je oproštajna građevina na groblju u Kušancu. Ove godine za 5,6 milijuna kuna ćemo izgraditi prvu fazu tog objekta koja će onda na proljeće iduće godine biti otvorena”, objasnio je gradonačelnik Dražen Barišić.

“Od kad smo pokrenuli ispraćaje na groblju Kušanec, cijelo groblje je pod video nadzorom, a pod nadzorom su i radovi na ispraćajnoj dvorani. Pokušavamo osuvremeniti sva naša groblja i objekte da zbog sigurnosti budu pokriveni alarmnim sustavom i video nadzorom”, dodao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

29.03.2017. Novo Čiče – Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima obišao radove na groblju. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Groblja u Šćitarjevu, Novom Čiču i Kušancu dobila su i novu uslugu. Radi se o svjećomatima na kojima za 10 kuna građani mogu kupiti lampaše za svoje pokojnike.

“Osim našeg središnjeg groblja u Velikoj Gorici koje je u potpunosti uređeno, na svim grobljima radimo nešto i na svakom groblju se svake godine vidi povećanje standarda“, istaknuo je gradonačelnik Barišić.

A tu su i neke nove usluge. Tako od prošle godine građani inetnetom mogu naručiti uređenje groba, a VG Komunalac je pokrenuo i web aplikaciju ‘Tražilica pokojnika‘, kojom građani brzo i jednostavno mogu pronaći grob poznanika ili prijatelja kojem žele zapaliti svijeću.

Galerija fotografija