Prijava

Vaša prijava

Održano tradicionalno druženje udomiteljskih obitelji i predstavnika Grada


Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec i pročelnik Upravnog odjel za društvene djelatnosti Zvonko Kunić ugostili su udomitelje i njihovu djecu povodom Uskrsa. Riječ je o već tradicionalnom druženju koje Grad organizira povodom uskrsnih blagdana. Svoje domaćine gosti su darivali ručno izrađenim košaricama s pisanicama, a oni djecu prigodnim poklon paketima.

foto: Udruga “Toplo srce”

„Moram naglasiti da imamo sjajnu suradnju. Puno nam pomažu u radu naše Udruge i uvijek nađu vremena da nas prime“, istaknula je Helena Brašić, predsjednica Udruge udomitelja djece i starijih osoba “Toplo srce” iz Velike Gorice.

U sklopu projekta „Mi jesmo udomljeni – nismo drugačiji“, ova gorička Udruga organizira edukacije za udomitelje, grupe psihosocijalne podrške udomiteljima, psihosocijalni grupni rad s djecom, psihosocijalni individualni rad s djecom, individualno savjetovanje za udomitelje, supervizije za udomitelje te radionice s učiteljima u školama na velikogoričkom području o boljoj motivaciji djece iz udomiteljskih obitelji i osnaživanju samopoštovanja i samopouzdanja djece.

foto: Facebook/Ervin Kolarec

„Kroz projekt ‘U susret stvarnom svijetu’ održavamo radionice s djecom iz udomiteljskih obitelji o lakšem i jednostavnijem ulasku u samostalan život nakon odlaska iz udomiteljske obitelji. Djeca i mladi iz udomiteljskih obitelji prošli su edukativne radionice o lakšem snalaženju u osobnim financijama, o kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, pripremu brzih, ekonomičnih i zdravih obroka, o jačanju motivacije i samopouzdanja“, dodala je Brašić.

Kvalitetu njihovih programa prepoznali su i u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica i Rehabilitacijskom centru za stres i traumu u Zagrebu te su se u njih uključili kao partneri.