Prijava

Vaša prijava

Pravaški savez predstavio svog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačića i zajednički program


Uz recitacije domoljubne poezije i prisjećanje na prošlost te s ponosom na savez dviju pravaških stranaka, jučer je koalicija Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava, predstavila svog kandidata za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslava Hrvačića i njegov program.

“Nakon nepuna dva stoljeća dobili smo slobodnu državu Hrvatsku, oslobodili smo se srpskog robstva, a nama su zavladale neke orjunaško-udbaške sile, zauzele su sve položaja u državi, podjednako i u SDP-u i HDZ-u. Do kada će to tako?“, započeo je Jozo Radoš, predsjednik HČSP-a Velika Gorica, koji je u svom govoru osudio asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, nedostatak bolnice u našemu gradu i izgled Autobusnog kolodvora te na kraju zaključio:”Danas gledamo opljačkani, ispaćeni hrvatski narod koji više nema snage ni da se buni i prosvjeduje. Oni koji još imaju snage, odlaze autobusima. Tako je i u Velikoj Gorici. Mi pravaši u Gorici moramo pronalaziti rješenja kako izaći iz krize. Spremni smo raditi za svoj grad i svoju domovinu.

Predsjednik HSP-a Velika Gorica Lucijan Maslać istaknuo je kako će se pravaši znati boriti za građane i zaštiti ih.

“Dolazi vrijeme kada će pravaši u Velikoj Gorici svojim izbornim rezultatom dobiti priliku zaštiti interese mnogih obespravljenih hrvatskih branitelja. Dolazi vrijeme kada nećemo morati na koljenima moliti gradske strukture da se pojedini gradski trgovi i ulice imenuju po palim hrvatskim vitezovima. Dolazi vrijeme kada naš grad više neće biti jedan od četiri u današnjoj Hrvatskoj koji nosi ime komunističkog diktatora i zločinca koji je u krvi zatirao pravo našeg naroda na vlastitu državu. Dolazi vrijeme kada ćemo reći dosta dvjema pošastima koje su postale sinonim za naš grad, a to su nepotizam i uhljebništvo”, istaknuo Lucijan Maslać.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Program Pravaškog saveza

Strateško upravljanje gradom prva je točka programa Pravaškog saveza. Hrvačić je najavio donošenje Strategije razvoja grada i njenih ciljeva, što podrazumijeva i reorganizaciju gradske uprave te moratorij na daljnje zaduživanje Grada i financiranje projekata iz fondova Europske unije.

22.04.2017. Velika Gorica – Koalicija HSP-HČSP predstavila svog kandidata za gradonačelnika. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Vrlo bitna točka programa za pravaše je i poticanje demografske obnove.

“Dat ćemo naknadu od 5.000 kuna za novorođeno prvo dijete, drugo dijete 10 tisuća kuna, treće dijete 15 tisuća kuna, četvrto dijete 25 tisuća, a za peto i svako iduće dijete 40 tisuća kuna“, najavio je kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Krunoslav Hrvačić te dodao kako će smanjiti cijenu vrtića, povećati broj stipendija, osigurati besplatne udžbenike za osnovne i srednje škole te izgraditi polivalentna igrališta u goričkim naseljima koja to godinama čekaju. U planu je i umirovljenicima osigurati mjesto za dnevni boravak i druženje.

Nedjelja treba biti dan za obitelj za odmor, smatra Hrvačić, te najavljuje kako će omogućiti rad nedjeljom samo hitnim i dežurnim službama i kaže:”Nedjeljom će raditi samo jedan trgovački lanac.”

Dio programa pravaša je i poboljšanje javnog prijevoza te komunalne infrastrukture, kao i razvoj poduzetništva i turističkog potencijala Velike Gorice. Hrvačić je najavio i poticaje za poljoprivrednike, a osobito ekološku proizvodnju. Nadalje, želi zaustaviti gradnju bazena kojeg smatra neadekvatnim za potrebe građana. Svoje mjesto u programu pravaša imaju i digitalizacija te veća financijska izdvajanja za sport. Osim izgradnje ‘No Kill’ azila za životinje, Hrvačić je najavio i izgradnju groblja za kućne ljubimce.

Promjena naziva Trga maršala Tita te imenovanje ulica i trgova imenima naših poginulih sugrađana branitelja još je jedan dio programa koalicije HSP-HČSP.

Pravaški savez i njihovog kandidata za gradonačelnika Krunoslava Hrvačić u Goricu su došli podržati i saborski zastupnik za dijasporu Željko Glasnović, dopredsjednica HČSP-a Mirna Sunić Žakman te književnik Tomislav Sunić.

Galerija fotografija