Prijava

Vaša prijava

„Dječje igre“ OSS-a Buševec prerastaju u međunarodni dječji festival folklora


U četvrtak počinju 15. susreti dječjih folklornih skupina „Dječje igre“. Na ovogodišnjem jubilarnom izdanju nastupit će i tri inozemna društva, FA „Kitka“ iz Istibanje iz Makedonije, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta u Vojvodini i FG „Federico Angelica“ iz Aviana u Italiji. „Dječje igre“ polako ali sigurno prerastaju u međunarodni dječji festival folklora.

Od domaćih društava na manifestaciji će nastupiti KUD „Zvir“ iz Jelenja, KUD „Remetinec“ iz Novog Marofa, KUD „Desinec“, KUD „Dučec“ iz Mraclina, KUD „Ščitarjevo“ te domaćini Ogranak Seljačke sloge Buševec.

Program počinje u četvrtak od 20 sati Folklornom večeri u Vatrogasnom domu u Buševcu na kojoj će nastupiti domaćini i gosti iz Makedonije.

U petak u 12 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole „Vukovina“ nastupit će gosti iz Makedonije, Vojvodine, Italije i domaćini iz OSS-a Buševec. U 20 sati u Vatrogasnom domu na rasporedu je opet Folklorna večer na kojoj će nastupiti gosti iz Vojvodine i Italije.

Svečani koncert na kojem će nastupiti svi sudionici održat će se u subotu u 17 sati, a od 19 sati djeca će prikazati stare igre poput hodanja na štulama, bacanja potkova i skakanja u vreći .

Gosti iz Makedonije, Vojvodine, Italije i domaćini iz OSS-a Buševec u nedjelju u 18 sati nastupit će u Lekeniku.