Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik predstavio plan provedbe projekta Aglomeracija Velika Gorica


Gradonačelnik Dražen Barišić predstavio je danas plan provedbe projekta Aglomeracija Velika Gorica. Kako kaže, uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s Hrvatskim vodama, a već u svibnju bi trebali biti raspisani prvi natječaji za izvođače radova. Početak radova očekuje se na jesen.

„To je projekt vrijedan 495 milijuna kuna s PDV-om. Sa zadovoljstvom mogu poručiti da je ovo najveći komunalni projekt koji se ikada dogodio na ovom području. Posebice na području Velike Gorice. On za nas predstavlja jednu novu kvalitetu života“, istaknuo je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos poručio je kako će ovim projektom napokon biti riješena odvodnja u Donjem Turopolju.

„Možemo reći da se provedba projekta malo rastegnula zbog imovinsko-pravnih odnosa. Morali smo rješavati pojedinačne slučajeve, kako bi došli do ovog rješenja“, objasnio je Kos.

Direktor VG Vodoopskrbe Nikica Visković naglasio je kako je i druga faza projekta u pripremi.

„Radi se na projektima i dosta toga je riješeno. Obuhvaćena će biti sva naselja koja nisu pokazana u ovom prilogu, Gornje Podotočje, Čička Poljana i Jagodno. Zaista je obiman posao, ali smo svjesni da je jako važno da ga kvalitetno pripremimo kako bi realizacija išla što lakše“, dodao je Visković

Najavljena je i realizacija projekta Aglomeracija Mala Buna, koji bi trebao riješiti problem odvodnje okolnih naselja, uključujući i Općinu Kravarsko. U konačnici malobunska Aglomeracija bi trebala biti spojena na Aglomeraciju Velika Gorica, odnosno novi pročistač.

„Imamo predstudiju izvedivosti i ove godine ćemo pokrenuti Studiju utjecaja na okoliš te Studiju izvodivosti. Prema direktivi Europske unije projekt bi trebalo završiti između 2020. i 2023. godine“, najavio je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Ovim projektima Velika Gorica i Turopolje u idućih par godina trebali bi doživjeti pravi boom komunalne infrastrukture. Potrebno je, kako kažu naši sugovornici, još samo malo strpljenja.